Стотици доброволци участваха в издирването на 12-годишния Александър - с

...
Стотици доброволци участваха в издирването на 12-годишния Александър - с
Коментари Харесай

Следа насочва спасителите към мястото, на което е открит Сашко


Стотици доброволци участваха в издирването на 12-годишния Александър - с дронове, термокамери, мотори, АТВ-та и делтапланери. Кои са ангелите на Сашко, жив и здрав през вчерашния ден?

Двамата спасители на Александър – Милко и Веселин, са от клуба по пара и делтапланеризъм в Перник. Дори за хора с опит като тях – зоната, в която момчето е намерено, била съвсем непроходима.

„ Дори кучетата срещнаха компликация да се наврат във вътрешността в този терен “, описа Емил Нешев.

На терен точно Милко и Веселин посрещат планинските спасители. Нешев споделя, че за пръв път в планински условия са издирвали дете толкоз дълго. Нарича Сашко войник.

„ Със сигурност знаем, че на терен доброволци бяха оставили кроасани и вода. Има сведения, че са открити празни бутилки, празни опаковки, само че дали са от детето, няма по какъв начин да знаем “, добави Нешев.

Спасителите маркират претърсения терен на специфична карта. Цялата околност била обходена. Следа ги насочва към повторното претършуване на мястото, на което Сашко е открит - въпреки че доброволците са минали на метри от там дни по-рано.


„ В деня на изгубването има очевидци, които са го видели в 14:45 ч., вървешком нагоре по пътя, малко над мястото, където изчезва, с доста бързо движение, само че не е дал отговор на повикванията на очевидците. Това ни даде информацията, която да ни насочи от кое място в действителност да търсим “, изясни Емил Нешев.
Мястото, където е открит Сашко

Близки на Милко и Веселин считат, че точно положителната им подготовка е била решаваща.

„ Изключителни експерти, които дълги години имат опит на терен - във всевъзможни планински местности, картографиране на труднодостъпни местности. Те от първия ден не са спрели да търсят. Мотивираше ги детето, че е живо и крепко. Това беше мотивацията на всички нас “, описа Ина.
Мястото, където е открит Сашко


Доброволците споделят, че Сашко е воин и поради ниските температури, при които се е справил - в някои нощи те са били под нулата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР