Стотици доброволци от област Пазарджик подадоха ръка на природата, като

...
Стотици доброволци от област Пазарджик подадоха ръка на природата, като
Коментари Харесай

Стотици доброволци от региона подадоха ръка на природата

Стотици доброволци от област Пазарджик подадоха ръка на природата, като се включиха в акцията „ Да почистим България дружно “. За десета поредна година самодейността „ Да почистим България дружно “, сплотява напъните на институции, компании, учебни заведения неправителствени организации и жители от района.

Акции по разчистване през днешния ден се организираха в горски местности, паркове, градски и междублокови пространства, обичани места за отдих на територията на област Пазарджик. Акваториите на язовирите огромен и дребен Беглик, язовир Батак, язовир Широка Поляна, местността Дъното, язовир Доспат, бяха фокус за доста доброволци от неправителствени организации, чиновници на общински администрации и на горски стопанства в общините Батак и Сърница. Към 15.00 ч. през днешния ден са почистени общо 95 местни замърсявания наоколо до мемориални комплекси и монументи, екопътеки, пътища до културни и исторически забележителности. В 65 учебни заведения в област Пазарджик, с поддръжката на учители, възпитаници, родители са почистени учебни дворове, спортни площадки, велоалеи и паркове. В деня на акцията са отстранени общо 11 нерегламентирани сметища в общините Велинград, Брацигово, Ракитово, Септември и Лесичово и Стрелча.

ПУДООС обезпечи 2000 бр. чували, 4 100 бр. ръкавици и 346 бр. бонове за гориво, които бяха предоставени на общините от Областна администрация и Регионална инспекция за опазване на околната среда Пазарджик за действия, осъществени по време на акцията. Извозването на отпадъците продължава и в идващите дни на районното хранилище.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР