Стотици добричлии се събраха на протест пред Съдебната палата в

...
Стотици добричлии се събраха на протест пред Съдебната палата в
Коментари Харесай

След убийството в парка: Стотици добричлии се събраха на протест

Стотици добричлии се събраха на митинг пред Съдебната палата в града, като мотивът за това е убийството в градския парк на 56-годишния Живко Маринов на 7 март. Задържан и упрекнат е 31-годишният Марин Добрев. Дни преди съдбовния инцидент на 7 март, Добрев е нападнал млад мъж, който получил порезна рана в региона на десния бицепс.  

Организаторите събираха и подписи за отворено писмо, което да изпратят до институциите.
 Българска телеграфна агенция
Искаме правдивост, обективно следствие и търсене на отговорност от институциите, сподели уредникът на митинга Венцислав Великов. Искаме да знаем имената на хората, от които е зависило това тежко действие да се предотврати, сподели още той. И уточни, че съгласно него би трябвало да се желаят оставките на районния прокурор Петко Тухчиев и началника на „ Охранителна полиция “ в града комисар Иван Иванов. 

Сред протестиращите бе потърпевшият седмица преди убийството Емилиян Рачев. Той изясни пред медиите, че още същата вечер е споделил, че може да разпознае причинителя. Емилиян Рачев отхвърли информацията, публикувана от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, че не е можел да даде изложение на нападателя и изрично отказал да го разпознае. Доста ясно видях лицето му и го описах съвършено, съобщи през днешния ден Емилиян Рачев. Бях атакуван от мъж, който се движеше против мен, без по никакъв метод да сме си разменили реплики, изясни той.
 Българска телеграфна агенция
На митинга участва и дъщерята на убития в парка мъж Златина Борисова. Тя благодари на всички за поддръжката.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР