Стотици деца се поклониха пред паметника на Васил Левски след

...
Стотици деца се поклониха пред паметника на Васил Левски след
Коментари Харесай

Стотици деца на Бунарджика, почетоха паметта на Апостола с цвете в ръка

Стотици деца се поклониха пред паметника на Васил Левски след възпоменателната гала във връзка 150-годишнината от гибелта му. Цветя на Бунарджика сервираха младежи от доста пловдивски учебни заведения и малчуганите от детските градини „ Чучулига “ и „ Зора “.
Прочетете още
Церемонията водеше актрисата от Драматичен спектакъл – Пловдив Мария Генчева, а слово произнесе еднинадесетокласникът Емил Манчев от Езикова гимназия-Пловдив.

„ Събрали сме се, с цел да почетем индивида, положил основите на национално-освободителното придвижване, а както знаем, в случай че основите са здрави, и делото е сполучливо. Всяка година почитаме паметта му, само че това е за ден-два или три. Закачаме портретите му на стената, само че дали това е задоволително. Левски ни е завещал една единствена своя фантазия - за чиста и свята република. И това с подмяна на живота му. Да се огледаме – успяхме ли? Заслужаваме ли да се назовем потомци на този популярен българин “, сподели гимназистът Манчев. Той напомни и веруюто на Апостола на свободата за приятелство без оглед и вяра.

Ученикът прикани да загърбим разликите за една обединени и сплотена България, открита към съседите си и света.

А хубавото време евентуално способства за наличието на забележителен брой пловдивчани, които с цвете в ръка почетоха делото на националния ни воин Левски.  

Галерия:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР