Стотици десни демонстранти се събраха вчера в източния германски град

...
Стотици десни демонстранти се събраха вчера в източния германски град
Коментари Харесай

Жители на германски град излязоха на протест срещу бежанците

Стотици десни стачкуващи се събраха през вчерашния ден в източния немски град Гера, с цел да стачкуват против проектите за настаняване на бежанци на територията на някогашна болница, заяви полицията, представена от ДПА.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1404
Повече от 70 транспортни средства с към 150 пасажери също минаха през града в шествие, с цел да стачкуват против проектите за настаняване на бежанци в някогашната болница „ Визмут “ според локалната полиция.

Около 60 души участваха в контрадемонстрация, призоваваща за взаимност с мигрантите и с гледище чужденците да бъдат третирани с достолепие.

За да облекчи пренаселения приемен център в град Зул, намиращ се на запад от Гера, държавното управление на провинция Тюрингия реши да сътвори център за настаняване за 200 бежанци в някогашната болница.

Сградата на лечебното заведение към този момент е била употребена за настаняване на търсещи леговище в интервала от 2015 и 2017 година

В навечерието на демонстрацията кметът на Гера Юлиан Фонарб сподели, че е засегнат от разгорещения спор към жилищата за бежанците, осведоми Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР