Стотици дървета са изсечени в парк Кайлъка в Плевен заради

...
Стотици дървета са изсечени в парк Кайлъка в Плевен заради
Коментари Харесай

Заради заразяване от Върхов корояд: Изсечени са стотици дървета в парк "Кайлъка"

Стотици дървета са изсечени в парк " Кайлъка " в Плевен поради заразяване от Върхов корояд.

Само в първата част след хотел " Кайлъка " към язовира е трябвало да бъдат отсечени 205 огромни дървета, оповестява Булфото.

Паркът, след хотела, се води обществена държавна благосъстоятелност и казусът е подценяван с години. През декември 2022 година Областна администрация Плевен подписва контракт със профилирано в тази област комерсиално сдружение за изсичане на инфектираните дървета и разчистване.

Срокът за осъществяване на дейностите е очакван от 16.12.2022 година до 31.01.2023 година, само че не престават и сега.

Мероприятията по унищожаване и последващото залесяване на терена са съгласувани с Регионална инспекция за опазване на околната среда - Плевен.

Те ще се правят съгласно констатациите и рекомендациите, отправени от междуведомствена комисия от представители на способените институции (Областна администрация - Плевен, РИОСВ-Плевен, Общинско дружество ръководство на земи и гори - Плевен), която извърши инспекция и маркира подлежащите на премахване дървета.

След премахването на дърветата ще се подхващат дейности по последващото залесяване с фиданки, подбрани за местността и климатичните особености на района, съгласно Плана за ръководство на предпазената околност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР