Стотици данъчни инспектори съвместно с органите на МВР и Агенция

...
Стотици данъчни инспектори съвместно с органите на МВР и Агенция
Коментари Харесай

Стотици данъчни тръгват на проверки по Черноморието

Стотици данъчни инспектори взаимно с органите на Министерство на вътрешните работи и Агенция „ Митници " стартират лятната контролна акция по Черноморието. Над 25 000 инспекции предстоят от на следващия ден до края на туристическия сезон с главен акцент отчитането на обороти и издаване на касови бележки, оповестяват от Национална организация по приходите.

За пръв път през тази година неиздаването на касова записка се глоби неотложно със запечатване на комерсиалния обект, с изключение на нормалната санкция, допълват от Национална агенция за приходите. Обектите нормално остават затворени в продължение на 2 седмици след запечатването. От приходното ведомство още веднъж ще употребяват отдалечената връзка на всеки касов уред със сървърите си, с цел да откриват рискови търговци, чиито продажби доста се разграничават от нормалните.

Освен хотели, заведения за хранене, питейни заведения, магазини, паркинги и други търговски обекти на мониторинг ще бъдат подложени тържища и борси, които доставят хотелите с храни и питиета, допълват от Национална агенция за приходите. В инспекциите, които ще обзет цялото Черноморско крайбрежие, а освен огромните курорти, ще вземат участие и инспекторите на „ Фискален надзор ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР