Стотици членове и симпатизанти на ГЕРБ се събраха на протест

...
Стотици членове и симпатизанти на ГЕРБ се събраха на протест
Коментари Харесай

Активисти от ГЕРБ блокираха Триъгълника на властта с протест срещу ареста на Борисов

Стотици членове и симпатизанти на ГЕРБ се събраха на митинг пред Министерския съвет против акцията на Министерство на вътрешните работи и задържането на някогашния министър председател Борисов.
Хората се събраха в пространството пред "триъгълника на властта " с възгласи "Оставка " и "червени отпадъци ". Към тях ще се причислиха и депутатите от ГЕРБ, които напуснаха постройката на Народно събрание и пристигнаха пеш на митинга.
Движението по бул. "Цар Освободител " и бул. "Дондуков " е блокирано.
От ГЕРБ споделиха, че нямат нова информация по какъв начин протичат разпитите на някогашния министър председател. Изтъкнаха, че не може да се пускат прессъобщения преди да бъде осъществена акцията и нарекоха станалото "погазване на демокрацията ".
„ В България към този момент има тирания – ето го диктаторът (сочи към президентството – б.р.). Там (сочи към Министерския съвет – б.р.) е началникът на щаба на диктатора, който вкара ръководителя на най-голямата опозиционна партия зад решетките! “, съобщи някогашният здравен министър проф. Костадин Ангелов.
Очаква се Министерство на вътрешните работи да даде на прокуратурата информация за интервенцията на полицията, при която бяха арестувани някогашният министър председател Бойко Борисов и още двама представители на ГЕРБ.
„ Протест на умните, интелигентните и можещите хора “ – по този начин дефинира мероприятието някогашният културен министър Вежди Рашидов.
Томислав Дончев прикани присъстващите да покажат гражданско държание и да не се стига до конфликти. Нито една държавна институция не може да се потъпква, а станалото през вчерашния ден няма да бъде позволено, добави той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР