Стотици чешки фермери влязоха с тракторите си в центъра на

...
Стотици чешки фермери влязоха с тракторите си в центъра на
Коментари Харесай

Зелената сделка и високите разходи накараха чешки фермери да влязат с тракторите си в Прага


Стотици чешки фермери влязоха с тракторите си в центъра на Прага, блокирайки придвижването пред Министерството на земеделието. Те стачкуват против високите разноски за сила, тежката администрация и Зелената договорка на Европейския съюз.

Земеделските производители в Полша, Франция, Германия, Испания и Италия и тази седмица излязоха по улиците в символ на неодобрение със скъпата стойност на продукцията им и нерегламентирания импорт.

Чешките фермери възнамеряват да се причислят тази седмица към митингите, макар че огромните селскостопански асоциации се дистанцираха от акцията в понеделник, при която трактори блокираха едно платно на основен път през Прага, забавяйки, само че не изцяло спирайки трафик, оповестява Ройтерс.

Няколкостотин фермери стачкуваха пред Министерството на земеделието с крясъци " Позор " и " Оставка " във връзка с земеделския министър, който към момента не се е срещал с уредниците на митинга с тракторите.

Правителството съобщи, че уредниците нямат доста общо с същинското земеделие.

" Днешната проява няма доста общо с битката за по-добри условия за фермерите ", уточни министър председателят Петр Фиала в обществената медийна платформа " X ", добавяйки, че някои от уредниците ѝ са били проруски или са имали други политически цели. " Ние преговаряме с тези, които съставляват фермерите и обсъждаме какви са потребностите на нашето селско стопанство ", уточни още Фиала.

Аграрната камара свика лични митинги, с цел да се причисли към други европейски фермери на граничните пунктове в четвъртък, като в същото време се дистанцира от митинга с тракторите в понеделник.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР