Стотици чешки фермери влязоха с тракторите си в центъра на

...
Стотици чешки фермери влязоха с тракторите си в центъра на
Коментари Харесай

Стотици фермери влязоха с трактори в Прага

Стотици чешки фермери влязоха с тракторите си в центъра на Прага, оповестява " Ройтерс ".

Те блокираха придвижването пред Министерството на земеделието, присъединявайки се към митингите против високите разноски за сила, задушаващата администрация и Зелената договорка на Европейския съюз.

Тази година фермери в цяла Европа - Полша, Франция, Германия, Испания и Италия, излязоха по улиците поради ниските цени и високите разноски, евтиния импорт и рестриктивните мерки на Европейски Съюз, свързани с изменението на климата.

Чешките фермери възнамеряват да се причислят към митингите тази седмица, макар че огромните селскостопански асоциации се дистанцираха от днешната акция, при която трактори блокираха едно от платната на основен път през Прага и затрудниха трафика.
 Френските фермери плашат с възобновяване на митингите
Френските фермери плашат с възобновяване на митингите

Правителството не прави задоволително, с цел да помогне на земеделците

Няколкостотин протестиращи пред Министерството на земеделието скандираха " Позор " и " Оставка " . Призивите им бяха ориентирани към отрасловия министър, който не се е срещал с уредниците на демонстрацията.

Правителството съобщи, че уредниците не са свързани с същинското земеделие.

" Днешната проява няма доста общо с битката за по-добри условия за фермерите ", съобщи министър председателят Петр Фиала в обществената мрежа X и добави, че някои от уредниците са били проруски настроени или са имали други политически цели.

" Ние преговаряме с тези, които съставляват фермерите, и обсъждаме какви са потребностите на нашето селско стопанство ", акцентира Фиала.

Аграрната камара свика лични митинги, с цел да се причисли към други европейски фермери на граничните пунктове в четвъртък, и се дистанцира от митинга на тракторите през днешния ден.
 Германските фермери излязоха на митинг в Берлин
Германските фермери излязоха на митинг в Берлин

Те недоволстват против плануваното унищожаване на данъчните облекчения за дизела

Основното неодобрение е подбудено от селскостопанската политика на Европейски Съюз, изкривяването на пазара и ниските изкупни цени, идващи от остатъци поради евтиния импорт от страни отвън блока.

Фермерите се оплакват и от възходящите разноски, свързани с битката на Европейски Съюз против изменението на климата, заложена в Зелената договорка, която дефинира селскостопанските разпореждания за 27-те страни членки на блока в продължение на десетилетия.

" Фермерите са обезверени в тази безнадеждна обстановка и не знаят какво да чакат в близко бъдеще, да не приказваме за далечното ", уточни предходната седмица ръководителят на Аграрната камара Ян Долезал. " Те се нуждаят от непоклатимост в бизнес средата ".
 Фермери стачкуваха и в Италия
Фермери стачкуваха и в Италия

Предвиждат се данъчни облекчения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР