Стотици бойци, които преди това са били свързани с групата

...
Стотици бойци, които преди това са били свързани с групата
Коментари Харесай

Британското военно разузнаване: Стотици ветерани от Вагнер се събират около Бахмут

Стотици бойци, които преди този момент са били свързани с групата на наемниците " Вагнер ", са се завърнали в Украйна, оповестява Министерството на защитата на Обединеното кралство в последната си разследваща информация зa военните дейности. Според някои отчети ветераните от " Вагнер " се събират към Бахмут.

Точните данни за статута на тези бойци не са ясни, оповестяват от английското МО, само че се счита, че те са се включили към формалните съветски военни сили и други частни военни компании.

Според някои отчети ветераните от " Вагнер " се събират към Бахмут, град в Източна Украйна, завзет от наемническата формация след 10 месеца сражения през май, където " техният опит евентуално ще бъде изключително издирван ", съобщи " Фокус ".

Много от тях " ще са осведомени с актуалната обстановка на фронтовата линия и локалните украински тактики ", защото са се сражавали там предходната зима, считат от министерството.

Групата " Вагнер " се отдръпна от интервенциите си в Украйна при започване на юни, малко преди несполучливия протест на 24 юни и гибелта на нейния създател Евгений Пригожин в самолетна злополука предишния месец.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР