Стотици български и румънски превозвачи протестираха пред Европейския парламент в

...
Стотици български и румънски превозвачи протестираха пред Европейския парламент в
Коментари Харесай

Протести на български превозвачи в Страсбург

Стотици български и румънски превозвачи стачкуваха пред Европейския парламент в Страсбург против пакета " Мобилност ".

" Това, което се случи през днешния ден в пленарна зала е, че за четвърти следващ път поддръжниците на пакета " Мобилност " се провалиха в това да го прокарат. Постигнахме тактически пробив, само че рискът остава. Следващите две седмици на този парламент би трябвало да продължим да работим дружно и да удържим да не го прокарат. Но смятам, че това, което се случи през днешния ден, е по-скоро позитивно ", съобщи евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков.

Освен българските и румънски превозвачи в митинга се включиха и техни сътрудници от Словения, Полша и Литва. Това вторият митинг, на който превозвачите ни показват недоволството си. 

" Следва следващ опит да го вкарат в Транспортна комисия на 1-ви април, другия понеделник. Ние ще се опитаме да попречим на това.  Тактиката на нашите съперници ще бъде да се опитат да го вкарат в Транспортна комисия в понеделник, да го гласоподават във вторник, с цел да влезе на дребната пленарна сесия на 3 и 4 април. Това би било неправилно, срещу разпоредбите, само че всичко е допустимо. Както виждате напъните ни този път с вкарването на 1600 ремонти, се увенчаха с триумф ", изясни евродепутатът от Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки.

По думите му ръководителят Таяни се е съобразил с настояванията на българските евродепутати и това е стъпка към добър резултат.  По-рано през деня  Антонио Таяни  заяви, че отсрочва за  1 април гласуването на промените  в разпоредбите за активността на интернационалните превозвачи. -->

Предвижда се гласуването на 1 април да бъде в Брюксел. Таяни изясни, че поради множеството оферти за промени в текстовете се налага  ново съвещание на парламентарната комисия по превоза . Той означи, че са постъпили 1224 оферти за промени на първичните текстове.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР