Стотици българи се събраха днес на протест в Германия заради

...
Стотици българи се събраха днес на протест в Германия заради
Коментари Харесай

Отново протест в Германия заради смъртта на пловдивчанин СНИМКИ+ВИДЕО

Стотици българи се събраха през днешния ден на митинг в Германия поради гибелта на пловдивчанина Рефат Сюлейман. По информация на очевидци протестиращите са били към 300 души и са се събрали през днешния ден към 13 часа пред прокуратурата в град Дуисбург. Голяма част от тях са носили плакати с искане за правдивост за гибелта на младото момче от „ Столипиново ”, съобщава 
Припомняме, че тялото на 26-годишния българин бе открито на 17 октомври предходната година, след тридневно полицейско претършуване на територията на завода на ThyssenKrupp в Брукхаузен, където Рефат е бил назначен като чистач.
Това е вторият митинг след гибелта на момчето и недоволните упорстват за „ транспарантно следствие ” на случая и обективни условия на труд за служащите мигранти.

Инициирана е и петиция против подизпълнителските компании, които нарушават трудовото законодателство на Германия.

На митинга участват немски медии и полиция.



Въпреки изказването на полицията, че мъжът се е задушил, до момента в който е почиствал един от басейните, околните на Рефат разясниха пред медията ни, че не имат вяра на тази версия и са сигурни, че има интервенция на друго лице.

Точните условия към гибелта на Рефат остават неразбираеми и до през днешния ден, твърди фамилията му. Публичните описания на полицейските управляващи до момента остават извънредно неразбираеми. Докато показват трудова акцидент като причина за гибелта, те оставят значими въпроси без отговор, което надълбоко тревожи някогашните му сътрудници и околните му. Тези въпроси се отнасят главно до безвредните условия на труд и защитните ограничения за сигурност в ThyssenKrupp-Steel.

Близките на Рефат настояват, че повече от една трета от служащите мигранти в Дуисбург са наети от организации за краткотрайна работа или „ експлоататорски подизпълнители ”, които постоянно заплащат по-малко от половината от заплатите на директна претовареност. Те също по този начин не оферират сигурност на работа и нормално не заплащат обществени осигуровки.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР