Стотици австрийски полицаи и войници взеха днес участие в учение,

...
Стотици австрийски полицаи и войници взеха днес участие в учение,
Коментари Харесай

Стотици полицаи в Австрия участваха в учение за отблъскване на мигранти по границата

Стотици австрийски служители на реда и бойци взеха през днешния ден присъединяване в обучение, което има за цел отбиване на огромни групи мигранти на границата със Словения, съобщи ДПА. Учението се организира по отношение на натиска на Австрия за по-твърда имиграционна политика на Европейски Съюз.

" Една страна стартира да губи своя смисъл, в случай че не може дейно да пази границите си, когато е належащо ", сподели крайнодесният вътрешен министър Херберт Кикъл пред кореспонденти в южния австрийски град Шпилфелд, където се организира учението.

ДПА напомня, че в разгара на бежанската рецесия от 2015 година австрийските управляващи се оказаха неспособни да открият надзор над границите си поради потока от хиляди претенденти за леговище, нахлуващи всеки ден от Словения.

При още веднъж разгорелите се остри диспути в Европейски Съюз за контрола върху миграционните потоци, Виена пази позицията, че границите по главните европейски миграционни пътища би трябвало да бъдат затваряни една след друга, в случай че немският вътрешен министър Хорст Зеехофер задейства проекта си да връща от германо-австрийската граница избрани групи претенденти за леговище.

Австрийският вицеканцлер и водач на крайнодясната Партия на свободата Хайнц-Кристиан Щрахе сподели пред немския вестник " Билд ", че учението, в което вземат участие 500 служители на реда и 250 бойци, се организира поради " сегашните събития по Балканския маршрут ". Управляващата австрийска коалиция сред консерваторите и крайната десница предизвестява за още веднъж възходящ поток от мигранти по този маршрут, свързващ Турция със Западна Европа.

Според комисариатът на Организация на обединените нации за бежанците има повишаване (на годишна база) на броя на мигрантите, преминаващи през Балканите тази година, само че общият им брой остава надалеч под големия брой, регистриран по време на бежанската рецесия от 2015 и началото на 2016 година, отбелязва ДПА./БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР