Стотици арести са били извършени в 18 страни по време

...
Стотици арести са били извършени в 18 страни по време
Коментари Харесай

Стотици арести по света след най-изпипаната операция срещу организираната престъпност в историята

Стотици арести са били осъществени в 18 страни по време на огромна интервенция против проведената престъпност , осведоми " Ройтерс ".

До арестите в Австралия, Азия, Южна Америка и Близкия изток се е стигнало, откакто австралийската полиция и американското ФБР скрито са следили връзките сред фигури от подземния свят . В интервенцията са взели участие и националните полиции на няколко европейски страни и на Нова Зеландия . В продължение на три години те са съумели да декодират хиляди криптирани известия в мрежите на всевъзможни нарушители.

Новозеландската полиция дефинира " Операция Храбър човек " като най-изпипаната до момента против проведената престъпност . До следенето на известията се стигнало с помощта на приложение, наречено ANOM, което употребили нарушители от целия свят, с цел да поддържат връзка кодирано, само че което е било де факто следено от ФБР .

Австралийският министър председател Скот Морисън съобщи, че интервенцията " нанесе тежък удар против проведената престъпност - освен в тази страна, само че и подобен, който ще отекне към проведената престъпност по целия свят ". Той настоя пред публицисти в Сидни, че " това е преломен миг в австралийската история на правоприлагането ".

Съобщенията сред нарушителите засягали проекти за убийства, трафик на дрога и оръжия . Приложените е било конфигурирано на мобилни телефони, които са били лишени от всевъзможни други функционалности . Те са се разменяли на черния пазар. От подобен вид телефон е можело да се поддържа връзка единствено с различен сходен телефон. Апаратите с приложението станали доста известни и спечелили доверието на огромни фигури в проведената престъпност, които се разгласявали за гаранти за неговата сигурност. Всички те били следени, без да подозират .

Само в Австралия са били осъществени 224 ареста. В Нова Зеландия са задържани 35 души, по-конкретно за трафик на дрога и пране на пари. Само в Нова Зеландия в интервенцията са взели участие над 300 служители на реда.

На задържаните са повдигнати 900 обвинявания и са били иззети 3,7 млн. новозеландски $ (2,6 млн. щатски долара) под формата на активи. В Австралия пък са били иззети към 3,7 тона дрога, над 100 огнестрелни оръжия, съвсем 45 млн. австралийски $ (34,9 млн. долара) в брой и активи, които се чака да са на стойност милиони долари. На арестуваните са повдигнати 525 обвинявания. През идващите дни се чакат още арести и обвинявания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР