Стотици антиправителствени демонстранти започнаха тридневна седяща стачка в залата за

...
Стотици антиправителствени демонстранти започнаха тридневна седяща стачка в залата за
Коментари Харесай

Стартира тридневна седяща стачка на летището в Хонконг

Стотици антиправителствени стачкуващи започнаха тридневна седяща стачка в залата за идващи пасажери на интернационалното летище на Хонконг, предадоха Ройтерс и ТАСС.
Протестиращите раздават листовки и издигат плакати на над 10 езика в опит да осведомят пасажерите за спешната обстановка и настояванията на демократичното придвижване и за новите митинги, които са готвят през уикенда в града.
Участниците в акцията са най-вече младежи, облечени в черни фанелки. Обявявайки авансово акцията си, те дадоха обещание в обществената мрежа Телеграм, където поддържат връзка между тях и се провеждат, да не правят вандалски дейности, да не нарушават работата на летището и да не се пробват да проникват в неразрешените зони.
Листовките стартират с обръщението "Драги пасажери! " В тях протестиращите приканват идващите да им простят за "неочаквания Хонконг ", с който ще се сблъскат. "Вие идвате в опустошен, притеснен град, който не е оня, който в миналото сте виждали. За оня, остарелия Хонконг, се борим ние! ", се споделя в листовките на британски.
Управата на летището, което е измежду най-оживените в света, заяви, че през тези дни то ще работи при естествен режим, само че при засилени ограничения за сигурност поради митингите. Край входовете към зоните за чекиране на заминаващи пасажери са се образували опашки, тъй като се изисква проявление на билети и пътнически документи, оповестяват локални медии, представени от ДПА.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР