Стотина обяви за продажба на къщи с цена от милион

...
Стотина обяви за продажба на къщи с цена от милион
Коментари Харесай

Чупи рекорди: Къща на 14 години се продава за 6,5 милиона евро в Драгалевци

Стотина разгласи за продажба на къщи с цена от милион евро и нагоре са препоръчани за продажба в София, като някои от тях чакат с години да намерят новия си притежател, оповестява "Монитор ".

В момента най-високата оферта от 6,5 млн. евро в столицата е за къща с РЗП от 1400 квадрата, издигната преди 14 години, само че публикация за нея е била пускана на цена от 7,5 млн. евро още през 2013 година

Луксозната сграда се намира в парк, разпрострян се на повърхност от цели 8 дка в Драгалевци. За 100 хиляди евро по-ниска цена, от в този момент оповестената за този парцел, хората с тлъсти банкови сметки могат да се снабдят с къща от 576 квадрата в един от регионите на Виена.

Да не забравяме, че австрийската столица въпреки всичко е избрана за най-хубавия град за живеене освен в Европа, само че и в целия свят и то за втора година подред. В някогашния основен град на империя има и много други предложения на цени конкурентни на обявите в сегмента за парцели от сегмента в София.

За 6,9 млн. евро пък можем да си купим и историческа вила от 1280 квадрата с двор от 6,6 дка и 2 басейна, не къде да е, а в един от най-известните немски курорти - Баден-Баден.

Любителите на топлите дестинации може да влагат 3,5 млн. евро в къща с повърхност от 380 квадрата и 1 дка двор в първокласна вила на остров Санторини, ситуирана на брега над калдерата.

Според столични брокери, търсещите хубава първокласна къща у нас са нормално бизнесмени с печеливш бизнес. Предпочитанията им са парцелът да е с двор над 1,5 дка. Едва при неналичието на налични предложения с сходни параметри,

вероятно вършат компромис с площта на имота.

Освен огромен двор купувачите, подготвени да дадат към и над милион евро желаят парцелът да е с комфортен достъп и по улицата, която води към него, откакто падне снегът през зимата, колите да могат да се разминават безпроблемно.

Другото условие на хората с пари е къщите да бъдат оборудвани със смарт технологии. Невинаги обаче пазарът дава отговор на търсенето, което е подтиквано от ниските лихви по депозитите в банките.

Повишеният интерес към парцелите от сегмента постоянно води до надценяването им и стартирането на нереално високи предложения. За това и немалка част от обявите стоят по уеб страниците с години, преди да бъдат свалени от притежателите и след време да бъдат пуснати с по-ниска цена.

В София къщите за милионери в евро нормално се оферират в кварталите (бивши села) в северните поли на Витоша. Над половината от обявите за парцели от най-високия сегмент са там.

В Драгалевци те са двайсетина, сочат данни на imot.bg.

Почти толкоз са и в региона на Бояна, където оптималната оферта от 3,6 млн. евро е за къща от 1000 кв. м РЗП с двор от 2 дка. В Симеоново предложенията в сегмента са десетина, като най-високото е за 1,6 млн. евро. В прилежащия квартал Бистрица няма милионна публикация. В Банкя пък е единствено една - от 1,28 млн. евро и е за къща във вилната зона на Иваняне.

Проблем при предлагането на скъпи къщи е местоположението в зони без добра околна инфраструктура и за това те не могат да бъдат наречени първокласни. За това богатите хора, с повече свободно време, постоянно избират да си купят огромен имот и върху него да си поръчат изграждане на къщата по собствен усет.

За разлика от сегмента на скъпите къщи, където има недостиг на предложения, отговарящи на платежоспособното търсене, при останалите купувачите са на изгубване. За множеството хора цените на къщите са непостижими, също и разноските им по поддръжката им.

Освен това нерядко се оферират за продажба парцели, строени по времето на соца, които доста рядко се харесват на кандидат-купувачите. При част от тях са правени опити за рационализация, само че в множеството случаи те са безуспешни.

Един от най-хитрите способи кандидат-купувачът да види всички минуси на парцела е да го огледа през зимата, когато падне снегът и лъснат всички минуси, като това изключително важи за еднофамилната къща, считат столични брокери.

На оглед на къща в периферните квартали на столицата е най-добре да се върви откакто падне прекрасен сняг. В този случай най-лесно ще разберем, дали мястото, където се намира определеният от нас парцел е елементарно налично през всички сезони на годината. Освен това ще забележим дали в прилежащите къщи не употребяват за гориво в печката остарели автомобилни гуми или други отпадъци.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР