Стоте най-големи компании в сектора на отбранителната индустрия са продали

...
Стоте най-големи компании в сектора на отбранителната индустрия са продали
Коментари Харесай

Продажбите на оръжие са се увеличили с почти 2% в света frognews.bg

Стоте най-големи компании в бранша на отбранителната промишленост са продали тежко въоръжение и военни услуги на стойност от 592 милиарда $ през 2021г. Това демонстрира отчет, който е оповестен от Стокхолмския интернационален институт за проучване на мира (СМИИМ).

 

Става ясно, че валутно поправено повишаване е от 1,9% спрямо предходната година. Подновеният напредък е бил по-висок от 2020г., само че по-нисък спрямо четирите години преди пандемията от Covid-19.

 

С огромна преднина преди всичко в доставките на отбранително съоръжение остават корпорациите от Съединени американски щати, демонстрират данните в отчета. В изследването са обхванати общо 40 американски компании. Пет от тях заемат първите места в класирането. Взети дружно, те са осъществили 51% от оръжейните продажби на първите 100 корпорации в света.

 

На второ място е Китай с внезапно повишен дял от 18%. Доста по-назад остават Англия с над 6% и Франция с съвсем 5%. Германия има дял от 2% %.

 

С малко нарастване от 0.4% Русия заема дял от 3% преди нашествието в Украйна. Според сведенията съветските компании форсират производството поради войната в Украйна, само че те са изправени пред усложнения с обезпечаването на полупроводници, се споделя в отчета на СМИИМ. Руските компании са наранени и от свързани с войната наказания.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР