Стопкадри Нова ТвВъзрастна жена за малко да остане без 30

...
Стопкадри Нова ТвВъзрастна жена за малко да остане без 30
Коментари Харесай

Кой дава СИМ карти на ало измамниците

Стопкадри Нова Тв

Възрастна жена за малко да остане без 30 000 лв..

Сумчата е била предопределена за ало-измамници, само че след намесата на варненската полиция 86-годишната жена е запазила парите си.

Иначе в тази ситуация се удостоверява практиката ало-измамниците да звънят от румънски СИМ карти.



Те употребявали и нормален сюжет, като се показали за полицейски чиновници.

Живко Костадинов, шеф на Сектор „ Престъпления срещу собствеността “ в ОД МВР-Варна описа пред Нова Тв какво се е случило.

Ето какво разкри той:

В ранния следобед през вчерашния ден дамата е получила няколко позвънявания от мобилни телефони с румънски карти, които са със прикрит номер. Измамниците са се показали за полицейски чиновници и са попитали дали нощес е гледала телевизия и вести, и знае ли какво се случва в нейния град Девня.

След като дамата е дала отговор утвърдително, те са й споделили, че  в града от нощес вилне група нарушители, които търсят възрастни хора, и откакто ги намерят, ги изтезават. Прониквали в жилища, карали ли ги да им дават всички парични средства и бижута. Тъй като се заловили единствено двама от групата, а трима съумели да се укрият, предиздвикали дамата да им спомага, като събере всички пари от вкъщи си и в по техните инструкции да ги отнесе на несъмнено за това място или да ги преведе на човек. Този сюжет звучи малко като филм, само че дамата е на 86 години, а по-възрастните генерации са научени да се доверяват на органите на полиция, военните и правосъдната власт.

След като беше образуван екип от сътрудници на Главна дирекция, беше открито, че дамата е взела цялата налична сума в дома си и се качила с нея на рейс за Варна от град Девня. По време на пътуването изманиците няколкократно се обаждали на мобилния й телефон, с цел да открият къде се намира.

Точно сега сътрудниците локализираха рейса в село Езерово, той беше спрян и дамата беше свалена в наличието не нейни родственици, като се оказа, че тя придвижва 30 000 лв..

Ало-измамниците са хитри и ловки, и бързо съумяват да изтръгнат информация от жертвата, с какви парични средства разполага тя и с какви бижута.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР