Стопкадри Нова ТвУлица във варненския квартал Аспарухов“ от днес ще

...
Стопкадри Нова ТвУлица във варненския квартал Аспарухов“ от днес ще
Коментари Харесай

Улица във варненския квартал „Аспарухово“ ще носи името на дарителя на живот Георги Николов

Стопкадри Нова Тв

Улица във варненския квартал „ Аспарухов “ от през днешния ден ще носи името „ Георги Николов “.

Тя е преименувана на едно момче, което вечно ще остане на 21 години, само че с помощта на което още четирима души ще продължат да живеят, откакто той им е дарил органите си.



В подобен миг хем ни е тъжно, хем се радваме за поетата самодейност. Хубаво е и в други градове да го има, тъй като донорите на живот са доста в цялата страна и се надявам да стават от ден на ден, сподели за Нова нюз бащат на Георги Николай Николов.

Майката на момчето пък изясни по какъв начин са взели сложното решение синът им да стане донор.



Решението го взехме непринудено. Бяхме единомислещи, държахме се за ръце, нямаше потребност да обсъждаме. Просто казахме, ще даряваме. Може би това е значимо, тъй като нашият наследник даде късмет на четирима да живеят и да осмислят живота си, а въпреки това е извънредно значимо и за нас, тъй като това ни даде нов смисъл, вяра и сили да продължим напред, съобщи Светла Николова.



Лекарят, осъществил донорството – Валентин Маринчев, сподели, че в подобен миг доста мъчно се намират подобаващите думи, само че това, което може да накара някои близки да дадат органите на детето си, е фактът, че в действителност част от него продължава да съществува.

Всъщност това е нашата най-голяма наслада от триумфа, тъй като в тъгата от загубата на един пациент, в действителност ние разрешаваме на други хора да живеят. Това е нещо, което може да накара хората да подаряват органи. Благодаря ви, съобщи Маринчев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР