Стопкадри Нова ТвСпортен журналист смята, че новият световен рекорд от

...
Стопкадри Нова ТвСпортен журналист смята, че новият световен рекорд от
Коментари Харесай

Журналист посочи гаф при подобрения световен рекорд на Стефка Костадинова

Стопкадри Нова Тв

Спортен публицист счита, че новият международен връх от 210 сантиметра на скок на височина при дамите, който Ярослава Магучих постави, е непредвиден.

Иван Чешанков напомни, че украинката не е имала мощни достижения през този сезон, а на самото съревнование в Париж е имала фаулове на 201 и на 203 сантиметра.



След като е спечелила успеха, тя е предходна на 207 см, с цел да направи връх на Украйна, защото до момента най-хубавото й достижение е 206 см, преодоляни от втори опит.

След като скочи 207, освен това състояние беше ясно, че ще нападна международния връх, само че по-интересно е, че нейния сполучлив опит на 210 см беше даден на запис. Това е неточност на режисьора, само по този начин мога да си го обясня, очевидно е намерил нещо по-интересно по това време да дава и не е знаел, че тук ще се усъвършенства международния връх от 30-и август 1987 година, четвъртият най-стар в женската атлетика, сподели в „ Пресечна точка “ Чешанков.



Според него обаче върха на Магучих е законосъобразен предвид на нейното развиване, и даже може би е щял да бъде подложен още по-бързо, в случай че не е била войната.

Когато Русия атакува Украйна, Магучих бе в родния си град и търсеше място, където да тренира. Нейният спонсор й уреди малко градче в Германия, покрай Нюрнберг, където да тренира. По-късно към нея се причислиха майка й, сестра й и племенничката й, само че татко й и баба й останаха в Украйна. Така че може да си представим през какво е минала Магучих, с цел да стигне дотук, сподели още по Нова Тв журналистът.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР