Стопкадри Нова ТвПроф. Калин Гайдаров изрази мнение за двете убийства,

...
Стопкадри Нова ТвПроф. Калин Гайдаров изрази мнение за двете убийства,
Коментари Харесай

Криминолог за двете убийства: Борбата е със злобата отвътре и със злото в публична среда

Стопкадри Нова Тв

Проф. Калин Гайдаров изрази мнение за двете убийства, които потресоха българите.

В София 44-годишен мъж бе удушен от жена му и майка й, а в Бургас 64-годишната учителка Рада Гешев беше наръгана смъртоносно над 40 пъти с два ножа от 24-годишния й наследник Георги.

Злобата е в нас, вътре. Борбата е със злобата от вътрешната страна и със злото в обществена среда, сподели по Нова Тв за осъществените по свиреп метод закононарушения криминалният психолог и криминолог.

Според Гайдоров изходът е децата да бъдат обучавани в нраственост в детските години, тъй като тогава това нещо се приема естествено и доста елементарно може да се основат модели за държание, които да бъдат за цялостен живот.



Нравственото и духовното образование на децата е доста значимо, безапелационен е някогашният шеф на Института по логика на психиката към Министерство на вътрешните работи.

Гайдаров счита, че взаимоотношенията сред хората, като се изключи че са доста комплицирани, се влият мощно от обществената среда, даже и това което ние споделяме, като персонални взаимоотношения и фамилни взаимоотношения.

Така или другояче ние живеем дружно с други хора, влизаме в медии, интересуваме се, обсъждаме и по този начин нататък. В цялата тази история можем да разгледаме и един, и други случаи таман през призмата на публичните нрави, а точно аз бих споделил, че това е един развой в българското общество, който тече от доста години, добави той.

Този развой, бих споделил, е деградация на обществената добродетелност и защото обществената добродетелност е хранителната среда, то самостоятелната добродетелност или фамилните взаимоотношения малко или доста я копират и се повлияяват от нея. Това обаче не значи, че би трябвало да отпадне отговорността на съответния човек за съответното му държание, сподели още професорът.

При всички положения обаче, в случай че желаеме да контролираме или да превентираме риска от сходни закононарушения, които зачестиха, ние ще би трябвало да се замислим и за тоя аспект на нещата, по какъв метод ние осъществяваме нашите отговорности в обществената среда, сподели още проф. Калин Гайдаров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР