Стопкадри Нова ТвПредприемач изригна с прелюбопитен коментар на една тенденция

...
Стопкадри Нова ТвПредприемач изригна с прелюбопитен коментар на една тенденция
Коментари Харесай

Предприемач обясни защо жените вземат по-малки заплати от мъжете в България

Стопкадри Нова Тв

Предприемач изригна с прелюбопитен коментар на една наклонност в България, съгласно която дамите получават с 12.6 % по-ниски заплати от мъжете.

Важното е този % по какъв начин се мери, т.е. дали става въпрос за една и съща работа, едни и същи отговорности и едно и също работно време, и въз основата на това дамите да получават просто по-ниски хонорари. Ако това е по този начин, това е дискриминативно и това е проблематично, тъй като като отидем да пазарим в магазина на касата не ни вършат отстъпка, тъй като сме дами, стартира в „ Пресечна точка “ Михаела Савова.



Между другото не е единствено в България, съвсем в целия свят има такава разлика, може би една или две са страните, които съумяват да я стопят и с доста по-нисък %. Според мен това е един онаследен модел на нашето общество, схващането, че защото на даден стадий от живота, ние, дамите, избираме да бъдем майки, и това води след себе си и отваря такава ножица на развиване, добави по Нова Тв тя.

Има редица изследвания, които наблюдават траекторията на развиване на мъж и жена, приключили една и също университетска стратегия, и по какъв начин се развива тяхната кариера в идващите 3-4 години. Прави усещане, че сега, в който пристигна детеродната възраст, се отваря една ножица и дамите получават доста по-ниски хонорари за разлика от мъжете, разяснява Савова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР