Стопкадри Нова ТвОколо 100 хиляди мълнии горе-долу паднаха в Централна

...
Стопкадри Нова ТвОколо 100 хиляди мълнии горе-долу паднаха в Централна
Коментари Харесай

Ники Василковски: Следобед на югозапад става страшно

Стопкадри Нова Тв

Около 100 хиляди мълнии почти паднаха в Централна и Западна България, и това включва, несъмнено, и тази гръмотевична стихия, която се развива в региона на Плевен.

Това заяви синоптикът на Нова Тв.



От бурята разбрахме, че имаше към 40 литра дъжд на квадратен метър, които са се изляли за към половин час. Точно това е казуса, сходни превалявания те са избухливи и много бързо се развиват. Такива и през днешния ден се чака да има най-вече в западната половина на страната като по-сериозни валежни количества, добави Ники Василковски.

Страшната гръмотевична интензивност обаче, която елементарна е обвързвана с по-ексклузивните превалявания, през днешния ден ще бъде в Югозападна България. В часовете следобяд там ще се развият тези мълниеносни процеси, сподели още Ники.



Според него през днешния ден ще бъде по-хладно, с температури от 16 докъм 21-22 градуса.

Утрешният ден ще е с малко повече слънчеви часове, които ще забележим в северната половина в страната, до момента в който на юг ще бъдат съсредоточени преваляванията, само че към този момент с наклонност последователно да стопират.

В идващите дни времето ще остане малко по-стабилно, през почивните дни с превалявания в неделя, които ще бъдат на по-малко места и без изключително гръмотевична интензивност.

След това обаче от понеделник нататък още веднъж се чака по- динамично време, само че температурите ще останат пролетни.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР