Стопкадри Нова твЛюбимка на зрителите в Игри на волята“ е

...
Стопкадри Нова твЛюбимка на зрителите в Игри на волята“ е
Коментари Харесай

Оряшкова от Игри на волята: Уча хората как да паднат, без да се удрят

Стопкадри Нова тв

Любимка на феновете в „ Игри на волята “ е изправена пред ново предизвикателство в живота.

След като постави завършек на дейната си спортна кариера, многократната международна първенеца по самбо Мария Оряшкова описа с какво се занимава сега.



Водя тренировки по самбо и самозащита. Няма ограничаване в годините, така желая да стигна до повече фора и да ги науча да са по-сигурни на улицата. Не виждам на това като треньор по самбо, желая единствено да могат да се самоотбраняват. Дори и шеговито казано, да знаят по какъв начин да паднат, като мен снежно, да знаят по какъв начин да паднат, без да се удрят, сподели за „ На кафе “ Оряшкова.

Мария призна, че треньорската активност й носи много по-голямо задоволство, в сравнение с като играч, тъй като мислела за доста хора.



Когато виждам искрите в очите на децата, на огромните, че съм им помогнала и са се научили да излизат от залата с една концепция  по-добри и по-усъвършенствувани, е по-мотивиращо. Когато си играч, единствено за себе си мислиш, а в този момент мислиш за всички останали с изключение на себе си, добави по Нова Тв тя.

Оряшкова изясни още каква е връзката сред треньора и спортиста: Това е сила, когато избираш треньора си. Независимо, че си на 10 години, ти го избираш, тъй като ти го усещаш, ти му вярваш и като го погледнеш в очите, все едно знаеш, че имаш някой зад тила си и да тръгнеш да падаш, някой ще те хване.

Успялата спортистка не скри, че се усеща поласкана от това, че е измежду 15-те самбисти в света, за които са създали филм.

Аз си споделих, в този момент би трябвало да вървя в Русия, само че те ми споделиха, че те ще дойдат, което за мен беше  привилегия. Какво повече да ме радва, откакто Световната федерация направи този филм за мен. Вече го гледах и като го виждам, все едно виждам някой различен човек, сподели още Мария Оряшкова.

За финала тя разкри и своите три фантазии – да сътвори семейство, да има личен дом и да продължи да прави това, което обича, като един ден направи и някой огромен играч.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР