Стопкадри Нова ТвИнженер д-р Илия Щирков не е оптимист за

...
Стопкадри Нова ТвИнженер д-р Илия Щирков не е оптимист за
Коментари Харесай

Експерт: Шансът да бъдат спасени туристите от издирваната подводница е малък

Стопкадри Нова Тв

Инженер доктор Илия Щирков не е оптимист за живота на туристите от търсената подводница, която отиваше към отломките на „ Титаник “.



„ Дали има късмет да бъдат избавени, мъчно ми е да кажа, само че би трябвало да го кажа, че шансът е най-малък, защото към момента подводницата не е локализирана. А откакто се локализира, стартира една комплицирана интервенция по нейното изваждане, защото очевидно тя не може да изплува независимо “, съобщи за Нова Тв Щирков.

„ Самолет търси продводницата, защото с хората в нея не може да комуникира. Защо не може да се комуникира, може да са няколко аргументите. Например, в случай че има проблем в енергетичната основа, която е в акумулатора, в случай че има някакво гигантско късо съединяване вътре или пък има пожар, което също е допустимо. Това унищожава опцията да се употребява и ултразвукова връзка, с която те нормално вършат радио връзка “, добави инж. Щирков. 



„ Там е безконечен мраз и температурата на водата не се трансформира. Що се отнася до храната и за кислорода, всяка подводница има така наречения спешен ресурс. Значи с изключение на О2, тя би трябвало да има и специфичен химикал, който гълтам въглеродния окис. Това е същия запас като кислорода, нормално единият запас свършва по-рано, тъй че ние не знаем дали те ще загинат от липса на О2 или отравяне от въглероден окис. Но имайте поради, че седем % въглероден окис във въздуха е гибелен “, добави Илия Щирков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР