Стопкадри Нова ТвФинансист не е голям оптимист за новия бюджет,

...
Стопкадри Нова ТвФинансист не е голям оптимист за новия бюджет,
Коментари Харесай

Финансист с мрачна прогноза за бюджета

Стопкадри Нова Тв

Финансист не е огромен оптимист за новия бюджет, като даже предвижда, че подобен може да няма при започване на 2025-а.

Евгений Кънев изрази противоречие със служебния финансов министър, който разгласи, че служебния кабинет ще предложи бюджет с недостиг под 3 %.



Може и да се реализира това, в случай че се редуцират разноските за личен състав и част от финансовата стратегия, и се вдигнат част от налозите, може да се усъвършенства и събираемостта, обвързвана с Данък добавена стойност и с акцизните артикули. Има доста пера по какъв начин да се създадат нещата, само че въпросът е, че би трябвало политическа воля и някой да заплати политическата цена за непопулярни ограничения, което действително не виждам по какъв начин ще стане, разяснява по Нова Тв Кънев.

Дори да има постоянен кабинет, той няма да желае да стартира своето ръководство с непопулярни ограничения, в случай че има някакво ново устойчиво болшинство, което да чака четири години да ръководи, само че това е доста малко евентуално, съобщи още Кънев.

Факт е, че още веднъж служебният кабинет би трябвало да внесе до 31 октомври бюджет за идната година, а това са единствено четири дни след изборите и този бюджет ще бъде в действителност супер конвенционален, тъй като на процедура ще отразява вижданията на сегашната служебна администрация, която действително не е представителна за самото Народно заседание, добави той

Така че е доста евентуално да забележим следващата година бюджетен недостиг над 3 %, а и е изцяло допустимо да стартираме новата година без бюджет. Това е най-вероятният сюжет, откакто няма отговорност на народните представители, безапелационен е Евгений Кънев.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР