Стопкадри бТВВремето ще претърпи пълен обрат в следващите дни.Това прогнозира

...
Стопкадри бТВВремето ще претърпи пълен обрат в следващите дни.Това прогнозира
Коментари Харесай

Синоптичка: Снегът и виелиците се завръщат

Стопкадри бТВ

Времето ще претърпи цялостен поврат в идващите дни.

Това предвижда синоптичката на бТВ.

Тя призна, че на следващия ден превалявания не се чакат, а в ниската част на България ще има условия за понижена видимост.



Жълт код за увеличаване на югозападния вятър е в действие за областите Монтана и Враца единствено за планинските им елементи, като на моменти вятърът там ще се усилва до плевел.

Утре рано сутринта температурите ще бъдат от минус един до плюс четири градуса, а следобяд сред 9 и 14.

По Западното поречие на Дунава и в Западните елементи на горнотракийската равнина ще се задържи съвсем безшумно и мъгливо, и там температурите ще останат по-ниски.



Облаци в небето в сряда няма да липсват, само че въпреки всичко слънцето ще съумява да се покаже. Ветровито ще бъде в планината с сдържан и мощен вятър от запад и югозапад.

Температурите ще се покачат в планинските региони, а облачността ще бъде най-вече раздрана.

В четвъртък от Северозапад ще стартират превалявания, които последователно ще обзет цялата страна, а в петък към този момент на всички места ще завали и ще има и места със обилни количества дъжд.

Ще застудее, дъждът в петък ще стартира да минава в сняг и ще се образува снежна завивка. В Източна България и в планинските проходи още в петък ще има условия за виелици и навявания.

През нощта против събота дъждът на всички места ще премине в сняг, в събота преваляванията ще отслабват и ще стопират, само че ще бъде студено с температури много под нормалните.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР