Стопкадри бТВПосланикът на Германия в България Н.ПР. Ирене Мария Планк

...
Стопкадри бТВПосланикът на Германия в България Н.ПР. Ирене Мария Планк
Коментари Харесай

Посланикът на Германия обяви пред бТВ как Европа ще се справи със скока на цените

Стопкадри бТВ

Посланикът на Германия в България Н.ПР. Ирене Мария Планк – направи прелюбопитен коментар за протичащото се сред Иран и Израел и скока на цените на Стария континент.



В началото на гостуването й в „ 120 минути “ тя бе запитан от Светослав Иванов: Ако Иран отговори на Израел предходната неделя, а Израел удари този петък, къде ще завърши цялаата ескалация?

Това е огромното терзание, в случай че не разгадаем икономическата страна на нещата, пълномащабна война сред Израел Иран ще има огромни последици на пазара на сила и на нефт, и по тази причина светът се пробва да успокои нещата, сподели Ирене Мария Планк по бТВ.



Моят министър госпожа Бербог предходната седмица посети района още веднъж и седем пъти пътува към този момент от октомври насам. Работим в тясно съдействие с нашите европейски сътрудници, съдружниците от НАТО, да създадем някаква рамка да успокоим нещата и да деескалираме напрежението. Надяваме се да можем да задържим този спор и да го превърнем към по-конструктивна посока, добави тя.

Последва нов въпрос на Иванов: Има една остаряла максима, която сигурен съм, сте чували, че в случай че има неустойчивост в Близкия изток, сметката нормално я заплаща Европа. В стопански проект да чакаме ли лято с по-скъпи горива?

Всъщност това е доста мъчно за предсказание, само че съгласно мен Европа е в доста добра форма да се оправи с тези скокове на цените, относителния дял на възобновимите сили доста се повиш и той взе участие в потреблението, и това е метода, по който би трябвало да вървим напред, само че също и да държим постоянни цените на потребителски артикули, съобщи дипломат Планк.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР