Стопкадри бТВНиското доверие към правителството и премиера продължава.Това показаха резултатите

...
Стопкадри бТВНиското доверие към правителството и премиера продължава.Това показаха резултатите
Коментари Харесай

Проучване показа, че ниското доверие към кабинета и премиера остава

Стопкадри бТВ

Ниското доверие към държавното управление и премиера продължава.

Това демонстрираха резултатите от изследване на „ Алфа рисърч “ в последната седмица на ноември.

Според данните 21.4 % дават позитивна оценка на държавното управление, а 45.9 – негативна. За работата на премиера акад. Николай Денков процентите са надлежно 25,4 и 39.3.

Тези 21 % доверие към държавното управление, значат, че се резервира позитивния рейтинг от юни, само че с към 10 на 100 нарастват отрицателните оценки, разяснява по бТВ социологът от „ Алфа рисърч “ Боряна Димитрова.



Според нея това не е учудващо, тъй като премиера и държавното управление са в неизгодната обстановка да бъдат одобрявани само симпатизантите на „ Продължаваме промяната - Демократична България “.

Това са 65-70 % на 100, само че не и от тези на съдружния сътрудник ГЕРБ-СДС. Там доверието е една повече - от 39 на 100. Трудно се работи в такава конюнктура, само че дано да не оставаме единствено при числата. Ние имаме всекидневни доказателства за несъгласия вътре сред съдружните сътрудници, вътре  между държавното управление и други подкрепящи от Народното събрание, добави тя.

Тези перманентни спорове, които вървят, би трябвало да си дават сметка, че по никакъв метод не способстват отвън обективните компликации за създаване на доверие в такава комплицирана конюнктура. Ако имаме доста ясно обръщение от това изследване, това е този блян да бъде част от подкрепящите партии и да се държат като опозиции, с цел да извлекат някакви бонуси, само че това не води до никакви бонуси за никого. Напротив, ние виждаме изостряне на недоверието към всеки и към всички, сподели още Боряна Тодорова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР