Стопкадър Ютуб, Русе МедиаПетел следи какво се случва с бюлетините

...
Стопкадър Ютуб, Русе МедиаПетел следи какво се случва с бюлетините
Коментари Харесай

Бюлетините за изборите пристигнаха в Русе

Стопкадър Ютуб, Русе Медиа

" Петел " следи какво се случва с бюлетините на изборите.

Бюлетините за парламентарните избори на 2 април дойдоха през днешния ден по обед в Русе под засилена полицейска охрана на жандармерията. Броят на хартиените бюлетини е 204 000 за всички над 300 секции в 19 МИР - Русе. На място те бяха признати от ръководителя на Районната изборна комисия Милена Хинкова, членове на РИК - Русе и представители на Областната администрация, предаде Русе Медиа.

" В региона са формирани 324 секции, като ще има и шест преносими, а настрана се чака да се разкрият и няколко спомагателни в лечебни заведения, обществени домове, ареста ", сподели ръководителят на РИК - Русе Милена Хинкова. За всички тези секции днес идват и телефоните, с които ще се заснема броенето на бюлетините.

Видеозаснемането ще забави процеса по предаване на протоколите, предвиждат от РИК.

Предстои да се контракти предаването и обработването на протоколите още веднъж да бъде в зала „ Арена Русе “, като тази година уточняването на мястото за финалните действия от изборния ден се забави. От регионалната администрация увериха, че въпреки всичко най-удобната за задачата зала ще бъде ангажирана.

" Параваните, зад които гласоподавателите ще упражняват правото си на глас, се обезпечават от общините. Повечето употребяват старите материали за така наречен тъмни стаички, като ги преправят ", каза Милена Хинкова.

От регионалната администрация напомнят, че изборите в секциите с над 300 гласоподаватели всеки ще може да избира дали да гласоподава с хартиена бюлетина или с машина. В секциите с под 300 души и в подвижните секции гласуването е единствено с хартиена бюлетина.

Предстои през идната седмица бюлетините да бъдат предоставени на общините, като до тогава те ще се запазят в Областната администрация под полицейска защита.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР