Стопкадър Tennis TVСпортна България ликува.Григор Димитров стигна деветия си полуфинал

...
Стопкадър Tennis TVСпортна България ликува.Григор Димитров стигна деветия си полуфинал
Коментари Харесай

Григор: Трябва да продължа по същия начин

Стопкадър Tennis TV

Спортна България ликува.

Григор Димитров стигна деветия си полуфинал в „ Мастърс “-а и продължава да мечтае за втория си успех в тези шампионати.

Нашият най-хубав тенисист изясни по какъв начин е съумял да подчини чилийския си конкурент Николас Джари.

„ Опитът и други съставни елементи, които работеха по най-правилния метод за мен, ми оказват помощ в сходни срещи против някой, който не е привикнал на това равнище. Той има един от най-хубавите сервиси в тура, мисля, че всеки идващ сервис гейм от негова страна бе все по-труден и по-труден, а във значимите моменти аз съумях да бъда оптимално стабилен “, сподели Григор, представен от MAX Sport 2.

„ Не мисля, че направих нещо изключително. Продължих да имам вяра на играта, на ударите си и да употребявам всяка опция против него. Особено първоначално е доста мъчно, защото той не ти дава темп. Не усещах, че се оправям по-най положителния метод при започване на мача, последователно обаче се усещах по-комфортно и пробвах да ползвам напрежение върху неговия сервис и той направи няколко неточности в последна сметка “, добави Гришо.

„ В тениса би трябвало да продължаваш да вярваш, триумфът против Алкарас оказа помощ от позиция на увереността, само че това бе следващия дуел и нямах толкоз доста време да мисля за този триумф. Поговорих си с хората в екипа, просто желаех да проучваме някои неща, които направих добре, само че трябваше да обърна взор върху идващия кръг, тъй че нямах време да мисля за този дуел. Разбира се, позитивите са налице. Всеки кръг, в който играеш, би трябвало да преживееш нещата и да се справяш по-добре в идващия мач. До момента нещата вървят добре и би трябвало да продължа по този метод “, сподели още Димитров.

„ Всеки от другите тенисисти тук играе добър тенис и не мисля, че би трябвало да слагам в допълнение напрежение върху себе си. Няма защо да мисля оттук нататък, бил съм на такова равнище нееднократно, спечелил съм един „ Мастърс “ 1000 шампионат, тъй че аз се усещам удобно. Харесват ми тези моменти, благополучен съм да бъда на такова равнище, за мен е привилегия да съм тук. Срещу който и да играя, от другата страна на мрежата той има същата огромна опция като мен. Аз ще съм съсредоточен обаче върху нещата от моята страна на мрежата “, приключи Григор Димитров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР