Стопкадър РТ и Борозу ДарагахиAl-Jazeera съобщава, че взривът е повдигнал

...
Стопкадър РТ и Борозу ДарагахиAl-Jazeera съобщава, че взривът е повдигнал
Коментари Харесай

Взривът в Бейрут вдигнал колите до третия етаж

Стопкадър РТ и Борозу Дарагахи

Al-Jazeera оповестява, че гърмежът е повдигнал леките коли до равнището на третия етаж 

Йорданската сеизмологична обсерватория откри, че мощта на детонацията в Бейрут се равнява на земетресение с магнитуд 4,5 по Рихтер. Това съобщи ръководителят на организацията Махмуд ал Кариути, представен от РИА Новости и БГНЕС.

По-рано през днешния ден мощен гърмеж в пристанището в Бейрут аргументи сриване на част от постройките в града, а половината от тях са развалени. Болниците са претъпкани заради огромния брой ранени. По последна информация на министерството на опазването на здравето са ранени над 2 500 души, а над 50 са починали.

Според изказването на Ал Кариути, публикувано до медиите, „ станциите за наблюдаване на трусове в Йордания са записали детонация в прилежащ Ливан, „ равна по мощ на земетресение с магнитуд 4,5 по скалата на Рихтер “.

" Енергията, отделена вследствие на детонацията, беше извънредно мощна ", съобщи ръководителят на йорданската сеизмологична работа.

Ръководителят на службата за сигурност на Ливан военачалник Абас Ибрахим съобщи по-рано, че по предварителни данни експлозиви, които са били съхранявани в остарял склад на пристанището, са се взривили и са причина за детонациите. Министерството на вътрешните работи на страната означи, че точната причина за детонацията следва да бъде избрана.

Междувременно от Израелската войска обявиха, че е време за " отсрочване на спора " с Ливан.

Ведомството разгласява известие за готовността за даване на филантропична и здравна помощ, предлагана от еврейската страна на Бейрут.

Силите за защита на Израел разгласиха в Twitter предложение от еврейска страна за филантропична и здравна помощ на Ливан след гърмежите в Бейрут и обявиха, че е пристигнало времето за " отсрочване на спора " със прилежащата страна.

" Израел предложи да изпрати филантропична и здравна помощ в Ливан по интернационалните канали. Време е да отложим спора ", се споделя в формалното изказване.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР