Стопкадър Нова ТвУвеличават се жертвите на лошото време в САЩ.Двадесет

...
Стопкадър Нова ТвУвеличават се жертвите на лошото време в САЩ.Двадесет
Коментари Харесай

26 са вече жертвите на снежната буря в САЩ

Стопкадър Нова Тв

Увеличават се жертвите на неприятното време в Съединени американски щати.

Двадесет и шест са към този момент жертвите на снежната стихия, връхлетяла Съединени американски щати, предадоха Ройтерс и Си Ен Ен.

Смъртоносната буря засегна изключително тежко в град Бъфало и околния окръг Ери, в щата Ню Йорк, където хората се оказаха блокирани в колите си, а електроподаването бе прекратено на доста места, отбелязва Ройтерс.

Управителят на окръг Ери Марк Полонкарц съобщи, че единствено там жертвите на студената вълна са към този момент седем. Снегът продължава да вали и на места снежната завивка е 1,2 метра. Четири от жертвите са били открити в блокирана от снежните навявания кола.

Другите жертви там са били открити, затрупани на улицата. Представителят на локалните управляващи не изключва броят на жертвите в Бъфало и в целия окръг Ери да нарасне.  " Не такава Коледа си представяхме ", съобщи той.

Очаква се през нощта в региона да навали още до 60 сантиметра сняг, добавя Франс прес.

Въпреки че управляващите бяха предизвестили хората за идващата стихия и им бяха забранили да се придвижват сред обитаемоте места, доста хора не се подчиниха на възбраната.

Властите на щата Ню Йорк изпратиха Националната армия да оказва помощ на тези, които останаха блокирани в колите си в снега.

На доста места в Бъфало токът ще бъде възобновен едвам на следващия ден. Без ток през днешния ден в региона са над 200 000 семейства.

Пътищата са непроходими. Ветровете са доста мощни, а вследствие на тях се образуват същински снежни дюни, споделя 34-годишната Али Лоусън, която от осем години живее в Бъфало и твърди, че не е виждала сходно нещо. Тя добавя, че снегорините даже не могат да излязат да разчистват снега.

На други места в страната ситуацията е също тежко. В Южна Дакота външната температура поради вятъра тук-там се усеща като минус 46 градуса по Целзий.
Въздушният трафик другояче се оправя прогресивно, като през днешния ден анулираните полети са едвам 1500 по отношение на 3400 през вчерашния ден.

В разнообразни градове, наранени от бурята, измежду които Чикаго или Денвър, са отворени и центрове за банкет на бездомни хора.

В Ел Пасо в Тексас в църквите, учебните заведения и други публични центрове мигрантите, пристигнали от Мексико, потърсиха избавление от зимното време.

Бурята засегна и прилежаща Канада, където над 200 000 души са без ток в Онтарио и в Квебек. Влаковете от Торонто за Отава и Монреал са спрени поради дерайлиране на трен.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР