Стопкадър Нова ТвТова Биков смята, че срокът за насрочване на

...
Стопкадър Нова ТвТова Биков смята, че срокът за насрочване на
Коментари Харесай

Тома Биков обяви кога ще се проведат изборите

Стопкадър Нова Тв

Това Биков счита, че срокът за насрочване на парламентарни избори не е изпуснат и не би трябвало да се основава напрежение по тази тематика.

Имо задоволително време, изключително в случай че през днешния ден от „ ИТН “ върнат незабавно третия мандат, който президентът ще им връчи. Изборите може да са две в едно, може да се проведат на 2 юни, сподели в „ Здравей, България “ депутатът от ГЕРБ.

Биков добави още, че съгласно него не сме изправени пред конституционна рецесия, за което предизвести и президента, поради тези промени в Конституцията, които бяха признати и за които има много неизяснени въпроси.

Всъщност има нова конституционна процедура и в нея е написано ясно кои хора биха могли да заемат поста длъжностен министър-председател. Доколкото видях през вчерашния ден и президентът ще се съобрази с това и не мисля, че сега има конституционна рецесия, разяснява по Нова Тв Биков.

Той подсети, че позицията на ГЕРБ при приемането на Конституцията е била обвързвана със служебното държавно управление - да се ограничи до непрекъсваемост мандата на Народното събрание и по този метод да се даде опция на Народното събрание да управлява служебния кабинет, с цел да не бъде той безотговорен.

В последна сметка обаче от ГЕРБ като съдружен сътрудник са се съобразили с конституционното болшинство и са приели предлагането на ПП-ДБ, въпреки и до момента да са уверени, че в него има недостатъци.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР