Стопкадър Нова ТвШефът на РИОСВ-Варна Ерджан Себйтин увери, че морската

...
Стопкадър Нова ТвШефът на РИОСВ-Варна Ерджан Себйтин увери, че морската
Коментари Харесай

Шефът на РИОСВ-Варна: Морската вода е чиста

Стопкадър Нова Тв

Шефът на РИОСВ-Варна Ерджан Себйтин увери, че морската вода у нас е чиста и не се крият проби, които са взети за нейното положение.  

Наясно съм с отговорността на думите, които ще кажа, по тази причина може да бъдете сигурни, че това, което ще кажа, дава отговор безусловно на истината. Цялото българско общество се интересува, всеки български жител се интиресува от чистотата на морската вода, стартира Себайтин по Нова Тв.

Що се касае до един от митовете, които се популяризират това лято, че във водата, видите ли, имало радиоактивност, тежки метали и по този начин нататък от Украйна, мога изрично да заява, че няма никакви съображение за терзание, добави той.

Себейтин призна, че още от предходната година, от юни месец, се прави ежемесечен мониторинг, а след случая в Нова Каховка този мониторинг стана ежеседмичен в други пунктове.

Отделно е юридически мониторинг в 17 пункта по българското Черноморие, по цялото Българско Черноморие, крайбрежни води, води на брега и води в акваторията на Черно море, и няма нито един случай на уточненост на превишение на оптимално допустимите правила на тежки метали пестициди, полихлорирани дивифеноли. Освен това изобщо не е открито съществуване на петрол и на радиоактивни изотопени, сподели още Себайтин.

Нека българските жители да бъдат спокойни че няма замърсеност от химичен темперамент. Това обаче не значи, че ние самите не си замърсяваме морето в единични случаи, когато канализацията на градската инфраструктура е претрупана вследствие на многото застрояване и на дъждовете, които се изливат. Защото главно канализацията е от разбъркан вид и се получава преливане в дъждовната канализация понякога, което се оттича в морето, добави Ерджан Себайтин.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР