Стопкадър Нова ТвСемейният лекар д-р Гергана Николова е категорична, че

...
Стопкадър Нова ТвСемейният лекар д-р Гергана Николова е категорична, че
Коментари Харесай

Д-р Гергана Николова: Заради пиян шофьор загубих съпруга и детето си при катастрофа

Стопкадър Нова Тв

Семейният доктор доктор Гергана Николова е безапелационна, че тестът за алкохол на всеки водач постоянно би трябвало да регистрира 0 промила.

Човек, който е използвал алкохол или вероятно наркотични субстанции, не би трябвало да има изобщо каквато и да е било мисъл, че може да седне зад кормилото. Не би трябвало да се позволяват хората, които са пили, да карат, тъй като това, което аз виждам, тъй като съм работила и в заведение, където взимаме алкохолни проби, не се регистрира действието, сподели доктор Николова в „ Пресечна точка на Нова Тв.

Примерно си споделя: Аз пих преди 4 часа, аз пих преди 5 часа. Но нито един от нас тука не знае какво е количеството на ензима, който разгражда алкохола. Затова би трябвало да се знае, че от несъмнено време нататък, не би трябвало да си пил, с цел да шофираш. Защото реакциите са трансформират, трансформира се времето, в което ти би могъл да реагираш, когато има обстановка на пътя, сподели още тя.

Сега, аз може и да имам персонален претекст. Аз съм от хората, които са пострадали, тъй като изгубих първия си брачен партньор и сина си на осем години, при една автомобилна злополука. Не мога да ви опиша какво е за един родител да погребе детето си и да остане жив. Не мога да ви обясня, че в този случай човек първо се усеща доста безпомощен, тъй като това е най-страшното, което може да му се случи на един жив човек - да остане жив след детето му, добави доктор Николова.

Когато в този миг, ти знаеш, че другия, който е бил насреща в колата, в другото транспортно средство, е бил безконтролен, че е пил, че е използвал някакво наркотично вещество, значи той не е подходил към обстановката на пътя с това, че да може всичко да се случи, само че ти да можеш да реагираш или най-малко ще направиш всичко допустимо. Защото алкохолът притъпява нашите благоприятни условия, и за жалост войната на пътя остава и майки като мене прекарват Коледа на гроба на детето си, разяснява Гергана Николова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР