Стопкадър Нова ТвПредприемачът Пламен Юруков коментира решението на Висшия съдебен

...
Стопкадър Нова ТвПредприемачът Пламен Юруков коментира решението на Висшия съдебен
Коментари Харесай

Предприемач: Некрасиво ще бъде, ако президентът мотае указа за Гешев

Стопкадър Нова Тв

Предприемачът Пламен Юруков разяснява решението на Висшия правосъден съвет за освобождението на основния прокурор Иван Гешев.

„ За отстраняването му, знаете, че се промени закона, и вместо 17 с 13 гласа можеше да бъде взето решението, тъй като, в случай че беше със 17, той нямаше да бъде отхвърлен. Не знам дали това е направено особено за него и дали в случай че има идващ, няма да върнат още веднъж правилото за 17 гласа. Това е комичното в цялата обстановка, а трагичното за цялата юридическа колегия и за цялата ни правосъдна система, за жалост е, че като слушах по какъв начин приказват във Висш съдебен съвет персонално, като слушах метода, по който зададоха въпросите, изрече им, логиката, разсъжденията, аз не видях огромна разлика сред господин Гешев и тези хора, които са там “, сподели в „ Пресечна точка “ по Нова Тв Пламен Юруков.

„ Така че ние имаме един проблем - за какво хора, които си разрешават до уронват престижа на правосъдната власт, отиват до такива позиции. Дали единствено системата ни е неверна, има някакъв проблем в нея или просто цялостната професионална просвета и юридическата колегия е такава, че това нещо се позволява. Оттук нататък некрасиво ще бъде, в случай че президентът мотае указа за Гешев “, добави Юруков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР