Стопкадър Нова ТвПостоянен вандализъм в столицата.Нарязани гуми, счупени стъкла на

...
Стопкадър Нова ТвПостоянен вандализъм в столицата.Нарязани гуми, счупени стъкла на
Коментари Харесай

София осъмна с нанесени щети по много коли

Стопкадър Нова Тв

Постоянен вандализъм в столицата.

Нарязани гуми, счупени стъкла на коли на над 20 души в центъра на София. Вандалските прояви и неналичието на съответна реакция карат пострадалите да подадат групова тъжба. 

В нощта на 12-и против 13-и декември притежатели на повече от 10 автомобила се разсъниха с нарязани гуми. Оказва се, че това не е първият случай, а поредност от вандалски прояви. На 13 декември живеещи към " Женския пазар " се разсънват и намират колите си с нарязани гуми.

" Пиехме кафе със брачната половинка ми, когато се обади по домофона един от комшиите, които са потърпевши, сподели да слизаме долу ", споделя Димитър Иванов.

Деян Давидков споделя, че брачната половинка му е забелязала нарязаните гуми на колата им, когато е отивала на работа, която стана да отиде на работа. Малко по-късно разбрали, че 11 коли също са потърпевши от вандализма.

Броят на нарязаните гуми на всяка кола е друг - сред 1 и 3. Потърпевшите се надяват най-малко част от вредите да бъдат изплатени.

" Трябва да знаят, че когато отидат при застрахователя да предявят рекламация за обезщетение, би трябвало да имат документ от полицията, че това събитие се е случило. Той е задоволителен, с цел да почете застрахователят тяхната рекламация. Застраховките " Каско " или  " Гражданска отговорност " не покрива подобен жанр вреди. Тя е със напълно друга цел ", изясни Нина Колчакова от Асоциацията на българските застрахователи.

От столичната полиция оповестиха за NOVA, че към този момент има арестуван. Заподозреният е 28-годишен мъж, а това надалеч не е първият му конфликт със закона. 

" Живея в региона от една година и до момента съм имала 2 вреди върху колата си. Първата беше в средата на май месец тази година, когато безусловно целият ми автомобил беше надран. Всъщност единствената незасегната част от колата беше нейният покрив ", обяснява Мария Апостолова. През ноември 4 коли се оказват и със счупено предно стъкло. Камера съумява да снима умишленото посягане върху едно от транспортните средства. Две седмици преди всеобщото рязане, Мария се качва да кара, когато усеща че нещо не е наред с автомобила ѝ.

" Започвайки да карам, осъзнах, че или двете ми десни гуми, или най-малко едната сигурно е пукната. Мислех си, че е случай, само че когато паркирах осъзнах, че са били нарязани ", разказва Апостолова.

Налага се да извика репатрак, с който колата да бъде превозена до сервиз. Живущите приготвят тъжба с всичко протичащо се. Надяват се управляващите да подхващат дейности зя по-голяма сигурност в квартала.

" Това е нетърпимо. Постоянните напори от бежанци, сбивания, случаи на извадени ножове... Ние желаеме да се усещаме сигурни в средата, в която живеем. И в действителност имаме и две деца, за които се притесняваме. Не можем да ги пуснем свободно по улиците или да се прибират ", споделя Деян Давидков.

Молбата на жителите е Общината да конфигурира камери на улиците, които да се наблюдават.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР