Стопкадър Нова ТвФинансистът Любомир Дацов изрази мнение за случилото се

...
Стопкадър Нова ТвФинансистът Любомир Дацов изрази мнение за случилото се
Коментари Харесай

Финансист: Няма как да не отворим пазара на труда за работници отвън

Стопкадър Нова Тв

Финансистът Любомир Дацов изрази мнение за случилото се в Перник, където двама служащи стояха с часове на перваза на шестия етаж в жилищен блок и заплашваха да скочат, защото не са им изплатени заплатите.

Изобщо не би трябвало да се стига до такава степен, неприемливо е откакто имаш някакви взаимоотношения и става въпрос за такива обилни суми, работодателите да не се изплащат отговорностите. Още повече, че най-малко сега, не бих споделил, че в областта на строителството се виждат някакви обилни проблеми с реализацията на това, което имат като продажба на жилища. Все още търсенето е огромно, сподели в „ Пресечна точка “ по Нова Тв Дацов.

Всъщност не разбрах дали са български служащи или турски служащи, защото не стана ясно от репортажите, само че има един забавен феномену който се получава последните месеци. Към България има завръщане на служащи от турски произходу които работеха в Турция, и по едно и също време с това и на други турски жители. Не знам тъкмо по какъв начин става това нещо, дотолкоз колкото процедурите за непознати служащи в България са много тежки и усложнени, само че по този начин или другояче фактът е, че на към този момент доста места в България се чува, че работят хора, които са от прилежаща Турция, изключително в бранша на строителството, сподели още Дацов.

Взможно е след завършването на огромните инфраструктурни планове в Турция, там да има остатък на работна ръка и доста строители да си търсят опция за реализация на открито. И тези хора да работят качествено и бързо. По-скоро въпросът тук е какво вършим за пазара на труда, каква политика имаме, тъй като това е по-скоро битов случай и е безпределно противен, само че въпреки всичко казусът на пазара за труда е огромен. Около 4%  е безработицата, заплатите порастват съразмерно и за качествени работни места мъчно се намират служащи. Няма по какъв начин да не отворим пазара за служащи извън, добави Любомир Дацов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР