Стопкадър Нова ТвДържавата започва битка с пияните водачи, които причиняват

...
Стопкадър Нова ТвДържавата започва битка с пияните водачи, които причиняват
Коментари Харесай

Майката на прегазения на пътя Митко: По-голяма присъда от тази да убият детето ти и да го надживееш – няма

Стопкадър Нова Тв

Държавата стартира борба с пияните водачи, които предизвикват нещастия на пътищата у нас.

До 20 години затвор за гибел на пътя, породена от пияни водачи, оферират депутатите. Парламентът одобри на първо четене редица промени в Наказателния кодекс. Една от тях е, че ще се криминализира отводът от инспекция за алкохол и опиати. Освен това се плануват по-тежки санкции – отнемане на независимост от 15 до 20 години, както и транспортното средство, което водачът е управлявал пийнал или дрогиран, да бъде иззето.

Както стана ясно седем са законопроектите, които Народно събрание одобри на първо четене. Но съгласно специалистите не по-строгите санкции могат да решат проблемите на пътя, а предварителната защита и контролът са значителните функционалности на Министерство на вътрешните работи, които могат да спрат войната на пътя.

Тя е една от многото майки, изгубили детето си след злополука на пътя. Христина Дойнова от Самоков постоянно ще помни 17 април 2022 година, тъй като тогава като пешеходец синът ѝ - 20-годишният Митко, е блъснат край Боровец, прибирайки се от дискотека сутринта. 

„ По-голяма присъда от тази да убият детето ти и да го надживееш – няма. Вярвайте ми! ”, твърди за Нова Тв Христина.

Вече година проверяващите разплитат случая. Обвинен е 33-годишният водач, който след злополуката бяга. По-късно от прокуратурата оповестиха, че той е карал пийнал с 1,49 промила. Делото към момента не е импортирано в съда. „ Не споделям, че няма закони, само че се неглижират такива водачи, които след приложимост на алкохол и опиати, не престават да карат ”, показва почернената майка.

Потърсихме и другата страната – обвинявания Иван Виденов, само че без триумф. Протест против войната по пътищата имаше и в Самоков. За половин час пътят към Боровец беше затворен.

Още в петък Народното събрание одобри на първо четене по-високо санкции за гибел на пътя – от 15 до 20 година затвор за пийнал и дрогиран водач, умъртвил човек. Предвижда се и конфискация на автомобила.

„ Той ще убие човек и ще му конфискуваме автомобила. Ще конфискуваме един сплескан автомобил, ще стои на някакво място и няма да се употребява за безусловно нищо ”, твърди Тенчо Тенев, някогашен шеф на „ Пътна полиция ”-София.

Дава и образци. ”В селото, където живеем, сложихме един знак. Скоростта се управлява с радар. Мога да ви кажа, че за последните 10 години по централната улица няма нито едно ПТП ”.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР