Стопкадър Нова ТвБивш премиер на България коментира скандала с машините

...
Стопкадър Нова ТвБивш премиер на България коментира скандала с машините
Коментари Харесай

Иван Костов: ГЕРБ попречи на хората да гласуват с машини

Стопкадър Нова Тв

Бивш министър председател на България разяснява абсурда с машините преди локалните избори.

Аз желая да виждам в това некадърност на ГЕРБ да прочете или да се ориентира в тази доста комплицирана и рискова обстановка, в която ние се намираме, тъй като техни хора, техни лица, назначени от тях или техни представители, първо сътвориха провокацията на ДАНС, която изобщо няма да разясня от позиция на подготвеност. След това сътвориха този ажиотаж в председателския съвет на на Народното събрание, което изобщо няма пълномощие, по-късно това отиде в ЦИК, който взе решение, с което наруши закона за изборни права, сподели Костов.

Защото СИК ще взема решение дали ние имаме доверие, ние тримата, имаме ли доверие ние да гласуваме с машини или нямаме. Всеки човек може да реши това, по този начин споделя закона. Законът споделя, че всеки избира с какво да гласоподава. Вижте какво стана най-после с Върховния Административен съд. Удивителното му решение е, че законът работи по един метод преди първия тур и по различен метод на втория тур, добави той по Нова Тв.

Посегнаха на демокрацията и на нейната вътрешност, и стана групово. Вижте какъв брой доста хора вземат участие в това нещо и в този смисъл намирам намирам рецесията за взела доста огромни мащаби в България. Затова би трябвало да се гласоподава. Ние сме демократи, когато вършим сложни избори, а не лесни. Лесни всеки може да направи, сподели още Иван Костов.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР