Стопкадър Нова нюзИкономист определи като абсолютна глупост опасенията, че нашите

...
Стопкадър Нова нюзИкономист определи като абсолютна глупост опасенията, че нашите
Коментари Харесай

Икономист: БВП на България за първи път в историята ще премине 100 милиарда евро

Стопкадър Нова нюз

Икономист дефинира като безспорна нелепост опасенията, че нашите деца ще изплащат дълга на България.

Евгений Кънев приложи и причини за своето мнение.

Брутният вътрешен артикул у нас тази година за първи път ще е над 100 милиарда евро, откакто преди 10 години беше 40 милиарда, а преди 20 – 20 милиарда, стартира той в „ Твоят ден “.

Тоест, вие виждате, че откогато започнаха промените в България през 1997-а година, България е пораснала 10 пъти номинално като Брутният вътрешен продукт и три пъти действително. Всичко това става, тъй като се вземат заеми и се изплащат заеми, добави Кънев.

Въпросът не е да се гледа безусловно този дълг, тъй като има хора, които действително единствено това гледат, какъв брой е безусловно дълга, а се гледа в действителност каква стопанска система има, която си заплаща този дълг. Това е значимото нещо, посочи по Нова нюз Евгений Кънев.

Ако вие вземате заем, който оказва помощ стопанската система да пораства производително, а не да се качват парите единствено оперативно, тогава няма никакъв проблем с този дълг и трите % недостиг. Даже и да не е 2, а 3 % недостига, това е обикновено и по този начин порастват всички стопански системи по света. Абсолютно ще удържим 2024-та с 3 % недостиг в бюджета, съобщи още икономистът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР