Стопкадър Нова нюзДоц. Татяна Буруджиева направи интересен коментар на случващото

...
Стопкадър Нова нюзДоц. Татяна Буруджиева направи интересен коментар на случващото
Коментари Харесай

Политолог: Протестите са рекет към държавата

Стопкадър Нова нюз

Доц. Татяна Буруджиева направи забавен коментар на протичащото се със земеделските производители и животновъдите, които заплашиха, че в случай че не получат задоволително финансиране от страната до една седмица, стартират да блокират пътища.

Ето какво съобщи по този мотив политологът по Нова нюз:

Прави ми усещане, че както примерно вота на съмнение, по този начин и митингите в България стартират да се трансформират в нещо, което не им е същината. Разбира се, че може да има всевъзможен вид синдикални митинги за дотации, в тази ситуация за някакви ползи, само че това не може да бъде под тази форма на рекет, бих споделила. Защото сега формата е рекет с митинги, тъй като могат да си го разрешат. Имат машини, имат запаси, имат хора, които желаят да се защитят ползите им. Те могат да заплашват страната, да ѝ дават някакъв период и по този начин нататък.

Има ужасно доста проблеми в България, които не мога да си показва, в случай че всички тръгваме да излизаме на митинги, с цел да си ги решаваме, по какъв начин ще се вземат решение.

Спомням си, че бяхме изправени, изключително в София пред опасността, имаше едни селскостопански машини, които чакаха да влязат в София, когато беше въпросът за украинското зърно. Да, освобождение на пазара би трябвало да има, би трябвало да има естествени механизми ръководството да си приказва с другите браншове и да могат да се вземат решение проблемите, без да се стига до митинг. Аз обаче съм изпуснала, кажете ми дали всички сме изпуснали или е имало имало такива поредност от диалози. Защото това, което кара хората да излезат на митинг, нормално са сложени дълго време или изрично обещани неща, които не са се случили. Значи, или са си сложили проблемите и не са им решени, или са имали някакви обещания, само че това някак си съм го пропуснала, с цел да се стигне до митинг, и да можем да кажем дали хората просто се излъгани, или пък ръководещите не си извършват обещаните, или сега става въпрос в действителност за ракет. Мисля, че е належащо да има връзка в отговор.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР