Стопкадър Нова нюзБивш заместник-вътрешен министър обясни защо след сключеното 4-дневно

...
Стопкадър Нова нюзБивш заместник-вътрешен министър обясни защо след сключеното 4-дневно
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев обясни защо няма да има трайно примирие между Израел и Хамас

Стопкадър Нова нюз

Бивш заместник-вътрешен министър изясни за какво след подписаното 4-дневно помирение сред Израел и „ Хамас “ няма по какъв начин да последва трайно такова.

Трайно помирение не може да има. В момента това помирение беше реализирано след доста сериозен напън от страна на Съединените Щати към Израел, които при всички състояние биах желали минимално да забавят своето нахлуване по няколко аргументи, стартира по Нова нюз Милен Керемдчиев.

Основната причина, несъмнено, е при прекъсването на военните дейности. „ Хамас може доста по-лесно да се прегрупира и да употребява тези тунели, които прокопава, с цел да реалокира в тях и заложници, и да реалокира свои сили, с цел да може да оказва по-сериозна опозиция, добави той.

Също по този начин пропускането на филантропична помощ провокира терзание в израелската войска, тъй като е ясно, че огромна част от нея, в случай че не и цялата, ще бъде разпределена под управлението на хамас. Все отново те управляват към този момент доста години линията Газа и всекидневието на палестинците там. Другото, което е, тази помощ, тази филантропична помощ и здравна, ще стигне по-скоро към бойците на „ Хамас “, в сравнение с към крайните нуждаещи се и също има терзание, сподели още Керемедчиев.

Според мен това помирение е значимо, само че в последна сметка е точка в интерес на „ Хамас “ в този спор, тъй като при всички положения те към този момент биха желали да освободят част от тези заложници. Голяма част от тях са в огромен риск, въпреки това мнението по света е по-скоро съпричастно със страданието на палестинския народ, тъй че тези заложници са черната точка в цялата политика, която сега води „ Хамас “ в този спор, разяснява Милен Керемедчиев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР