Стопкадър Нова нюзБългарката Даниела и нейния съпруг Емил са илетяли

...
Стопкадър Нова нюзБългарката Даниела и нейния съпруг Емил са илетяли
Коментари Харесай

Българка в Израел: Детето ми остана само в стаята, молеше ме да го спася

Стопкадър Нова нюз

Българката Даниела и нейния брачен партньор Емил са илетяли от България за Израел в събота, когато са почнали военните офанзиви на " Хамас ".

След като пристигнали, сестрата на Даниела им споделила, че не може да ги вземе и да ги закара до дома им в Кибуца, защото пътят за летището е блокиран.

" Приятели все пак закараха на безвредно място, само че по-важното е, че по-малкото ни дете, което е младеж, се намираше в Кибуца, който е атакуван от терористи. Затворил се е в своята стая, в леговище. Батерията на телефона му беше съвсем паднала, нямаше зарядно в него. Не поисквам на никоя майка да преживее този диалог, който аз организирах с детето си ", разкри по Нова нюз Даниела.

" Да го чуя, да ми споделя, мамо, помогни ми, мамо. Мамо, боязън ме е, мамо, стреля се, мамо, самичък съм, на мрачно съм, заставам на мрачно, тъй като, в случай че влязат, да мога да скоча и да не ме видят. За мен беше без значение какво се случва в момента и дали съм на безопасно място. Най-важното беше да видя детето си и да го прегърна ", добави тя.

" Сега детето ми е в сигурност, с помощта на нашия съсед от прилежащата къща. Еран Цорев, който е на 52 години и е от доброволчески отряд. Той взел оръжие и патрони и е отишъл до оградата, където видял терористи на мотори и джипове, които желаят да влязат в Кибуц и да овършеят всичко. Това е една геройска постъпка. Благодарение на него нашето дете бе избавено, моето семейство бе избавено, целия Кибуц бе избавен. Аз и Емил дължим живота на детето ни на този човек ", сподели още Даниела.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР