Стопкадър Нова нюзПетел следи какво се случва с Доналд Тръмп,

...
Стопкадър Нова нюзПетел следи какво се случва с Доналд Тръмп,
Коментари Харесай

Марковски: Дори Тръмп да бъде осъден, може да се явява на избори

Стопкадър Нова нюз

" Петел " следи какво се случва с Доналд Тръмп, откакто бе задържан за малко в Съединени американски щати и му повдигнаха обвинявания.

„ В последните 20-30 години американското общество е все по-разделено. Не мисля, че повдигнатите обвинявания против някогашния американски президент ще засилят разделянето ”. Това съобщи Вени Марковски - създател и съпредседател на „ Интернет общество - България ”в предаването „ Офанзива ” на NOVA NEWS. Повод за думите му са повдигнатите 34 престъпни обвинявания против някогашния американски президент Доналд Тръмп.

„ Дори да бъде наказан, Тръмп може да се явява на избори ”, посочи Марковски.

Относно държанието на някогашния президент на Съединени американски щати след процеса, той посочи, че е обикновено Тръмп да е леко стъписан. „ Речта му във Флорида не беше окуражаваща за поддръжниците му, той не беше войнствено надъхан, както беше в последните години… Той има съображение да твърди всяко нещо, което би му било от изгода ”, сподели Марковски. Според него няма съображение Тръмп да се съмнява в съдията, и напомни, че и в България когато преди години имаше случаи полицейски акции за неутрализиране на нарушители да носят имената на съдии.

„ Разпределението на делата става по инцидентен симптом, тук няма подозрение, за това че съдиите се падат инцидентно на едно или на друго дело ”, сподели Марковски.

„ Тръмп е наясно, че не може да приканва за принуждение против прокурора и против съдията. Прокурорът е човек, който не би повдигнал обвиняване, в случай че няма задоволително данни ”, обясни  той.

За другите следствия против Тръмп и готовността на някогашния вицепрезидент Майк Пенс да се свидетелства за нападението над Капитолия, Марковски сподели, че има граница, която обичайните републиканци не могат да прескочат. „ Разследването е в ръцете на прокурора, ще забележим дали ще бъде повдигнато обвиняване ”, добави Вени Марковски.

Относно изтеглянето на Съединени американски щати от Афганистан, българинът, живеещ в Съединени американски щати добави, че ще тежи на администрацията на Байдън, без значение, че бе контрактувано от администрацията на Тръмп. „ Изтеглянето беше доста трагично, помним по какъв начин се прехвърляха бебета през оградата, починаха и американски бойци ”, добави Вени Марковски.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР