Стопкадър и видео Нова Тв, vbox7.comМинистърът на правосъдието финализира важно

...
Стопкадър и видео Нова Тв, vbox7.comМинистърът на правосъдието финализира важно
Коментари Харесай

Президентът издаде указ за закриване на Спецправосъдието

Стопкадър и видео Нова Тв, vbox7.com

Министърът на правораздаването завърши значимо решение на президента.

Президентът на България Румен Радев издаде декрет за обнародването на измененията в Закона за правосъдната власт. 

Това излиза наяве от Фейсбук профила на министъра на правораздаването на България Надежда Йорданова, която обяви че е посписала Указа за обявяване на Закона за изменение и допълнение на Закона за правосъдната власт. Това се случва седмица, откакто депутатите закриха профилираното правораздаване, написа vesti.bg.

" Днес, в качеството си на министър на правораздаването и „ страж на държавния щемпел “ подписах Указа за обявяване на Закона за изменение и допълнение на Закона за правосъдната власт, признат от 47-то Народно заседание на 14 април 2022 година, с който се закриват Специализираният углавен съд, Апелативният профилиран углавен съд, Специализираната прокуратура и Апелативната профилирана прокуратура. "

На 14 април, след близо 10 часа диспути, Народното събрание одобри на второ четене измененията в Закона за правосъдната власт (ЗСВ), с които се закриват профилираните съд и прокуратура. Измененията влизат в действие три месеца след публикуването им в " Държавен вестник ", като някои от тях - незабавно след обнародването им.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР