Стопкадър и видео Нова Тв, vbox7.comДепутат от БСПС обяви, че

...
Стопкадър и видео Нова Тв, vbox7.comДепутат от БСПС обяви, че
Коментари Харесай

Стойнев: БСП настоява за необлагаем минимум, това ще подпомогне работещите хора

Стопкадър и видео Нова Тв, vbox7.com

Депутат от БСПС разгласи, че партията му е направила забавно предложение, което ще е от изгода за всички, които работят.

В отговор на газовата рецесия у нас - държавното управление потърси помощ оттатък океана. Премиерът Кирил Петков и българската делегация договориха количества полутечен газ от Съединените щати като първите два кораба ще дойдат у нас още през юни. В студиото на „ Здравей, България ” по Нова Тв тематиката разяснява депутатът от Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев. 

Според него по два танкера полутечен газ на месец от Съединени американски щати са нужни, с цел да покрият напълно потребностите на страната ни. Той изясни, че към този миг няма по какъв начин да се подсигурява, че  контрактуваната цена ще е по-ниска от тази на тръбния газ.   

„ Факт е, че България за първи път ще навлезе на пазара на полутечен газ като пряк адресат. Все още има неизясненост по отношение на много детайли от образуването на крайната цена. Когато природният газ влезе в България, тогава ще е ясно и каква ще бъде тя ”, сподели Стойнев.

„ Когато става въпрос за транспортен съд, има доста неизвестности. Може да има закъснение и надлежно доставките да се оскъпят. Друго е, когато получаваш природен газ през тръба ”, съобщи още той.

„ Все още нямаме дълготраен контракт, само че е хубаво, че Петков ясно съобщи, че той ще бъде подписан с „ Булгаргаз ” т.е. няма да има медиатори, а по този начин несъмнено ще има по-ниска цена ”, уточни депутатът.

По думите му не трябва да се чака, че втечненият газ се складира някъде и чака купувачи. „ Много страни от години са резервирали съответни количества. Аз самият през 2013 година съм бил и в Алжир, и в Катар. В Алжир непосредствено обявиха, че нямат налични свободни потенциали за друга страна, тъй като те зареждат Франция, Португалия и Испания. В Катар желаят много съществени дълготрайни контракти. В момента Германия не съумява да се споразумее с Катар. В същото време те желаят, в случай че имат непотребни количества, да могат да ги дават на други страни членки, само че от катарска страна се отхвърля ”, коментира Драгомир Стойнев.

Депутатът съобщи още, че не приема изказванията на опозицията, че се работи отвън рамките на Европейски Съюз. „ Ние сме сложени в обстановка,  която е следната: има страни като нас, които отхвърлиха да заплаща в рубли и бяха осъдени. Очакванията бяха, че ще има и други осъдени страни, само че това не се случва. Тогава -  всички страни в Европейски Съюз равнопоставени ли сме? ”, запита той.

Стойнев призна още, че Българска социалистическа партия упорства за необлагаем най-малко, защото това ще подкрепи работещите хора.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР