Стопкадър фейсбук, ДневникПредложението, което получихме миналата седмица от френското председателство

...
Стопкадър фейсбук, ДневникПредложението, което получихме миналата седмица от френското председателство
Коментари Харесай

Атанасова: Борисов и ГЕРБ започнаха процеса за РСМ и те ще го завършат

Стопкадър фейсбук, Дневник

Предложението, което получихме предходната седмица от френското председателство на съвета на Европейския съюз реферира към двустранните протоколи, които би трябвало да бъдат подписани от двете страни. Тези протоколи са дефакто пътната карта с съответни задължения и стадии, които Скопие следва да извършва. Този план на протокол би трябвало да бъде финализиран, усъвършенстван и подписан от държавното управление, дружно с преговорната рамка. Затова ние внесохме на 22 юни план за решение за утвърждение на преговорната рамка, с цел да сме сигурни че България няма да изпусне този исторически миг и няма да изпусне шанса да бъдат предпазени националните ни ползи.

Това съобщи Десислава Атанасова от ГЕРБ на съвещанието на Народното събрание, излъчено от дневник.бг.

Тогава приканих всички партии част от 47-ото Народно заседание, които държат на европейската и евроатлантическата позиция на България, и имат вяра в европейското бъдеще на Западните балкани, да се причислят към нашата самодейност. И тогава подчертах, че ГЕРБ с министър-председател Бойко Борисов, постави подписа си под решението на Министерски съвет от 2019-а, когато внесохме и рамковата позиция по контракта от 2017-а, по този начин и през днешния ден сегашния миг, когато би трябвало да се вземе това историческо решение, още веднъж ГЕРБ и водачът му Бойко Борисов оповестиха, че дават зелена светлина на европейския път на Република Северна Македония и Република Албания, добави Атанасова.

Тогава ви споделих преди два дни, че Борисов и нашето държавно управление започнаха този развой, и Борисов и народните представители от ГЕРБ-СДС в 47-ото Народно заседание ще го завършат. Днес ще се веселя да приемем план за решение, който събира дружно всички евроатлантически и проевропейски сили в 47-ото Народно заседание. Надявам се да излъчим позитивен сигнал към нашите европейски съседи и братя. От нашата група ще гласоподават 59 депутати по тази причина Република Северна Македония и Република Албания да се причислят в преговорния развой към нашето европейско сеемйство, сподели още Десислава Атанасова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР